Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 maj 2005

Svensk självmordsforskare får internationell utmärkelse

Professor Danuta Wasserman, framstående psykiatriforskare vid Karolinska Institutet i Stockholm, tilldelades på onsdagen den 4 maj det internationella forskningspriset från American Foundation for Suicide Prevention för hennes vetenskapliga insatser inom suicidforskningen.

Professor Wasserman är enhetschef för Centrum för suicidforskning och prevention vid Karolinska Institutet och grundare av Nationellt och Stockholms läns landstings centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa (NASP), vilka har som övergripande mål att varaktigt minska antalet självmord och självmordsförsök. Hon är även rådgivare till WHO i Genéve där hon bistår med kunskap avseende suicidologisk forskning.

Priset som är ett tecken på att Wasserman är en av världens mest framstående vetenskapskvinnor inom psykiatri delades ut i New York på stiftelsens årliga Lifesavers Dinner. Kvällen före, den 3 maj, höll professor Wasserman ett Research Award Lecture i Arnold Hall, New York. Priset delas ut i flera kategorier bland annat Public Service Award och Survivor Award.


För kontakt med professor Danuta Wesserman:
Tel: 08-524 870 26 – Mobil 070-238 03 40 – E-post: Danuta.Wasserman@ipm.ki.se


Pressekreterare Sabina Bossi, telefon 08-524 838 95, e-post: sabina.bossi@admin.ki.se

Kontaktinformation
Karolinska Institutet är ett av Europas största och mest ansedda medicinska universitet. Genom utbildning, forskning och information bidrar Karolinska Institutet till att förbättra människors hälsa. Det är också Karolinska Institutet som årligen utser pristagaren av Nobelpriset i fysiologi eller medicin. För mer information besök hemsidan www.ki.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera