Artikel från Umeå universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

14 september 2001

Umeå-studie friar blodtrycksbehandlingfrån misstankar om ökad cancerrisk

I en studie publicerad i den ansedda brittiska medicintidskriften The Lancet avvisas teorin att behandling för högt blodtryck kan kopplas till ökad risk för cancer. Bakom artikeln står en grupp ledd av Lars Hjalmar Lindholm, professor i allmänmedicin vid Umeå universitet.

– Vår studie, kommenterar Lars Hjalmar Lindholm, ger inte stöd för hypotesen att någon av de tre behandlingsstrategierna skulle öka cancerrisken – och inte heller för att någon av dem skulle skydda mot cancer. Slutsatsen är att en läkemedelsbehandling som

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera