Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

25 mars 2003

The Social Brain – om den mänskliga hjärnans funktioner

Autismkonferens i Göteborg samlar världsauktoriteter

Närmare 900 delegater från 28 länder samlas idag i Kongresshallen på Svenska Mässan i Göteborg för en kongress – The Social Brain – om den mänskliga hjärnans funktioner. Kongressen, som arrangeras av professor Christopher Gillberg vid Avd för barn- och ungdomspsykiatri vid Göteborgs universitet, pågår under tre dagar och har samlat världens mest namnkunniga forskare på autismspektrumstörningar.

Drottning Silvia inviger kongressen och följs direkt därefter i talarlistan av den svenska nobelpristagaren Arvid Carlsson på temat: Hur social är den mänskliga hjärnan?

Under kongressdagarna kommer bland annat resultaten att presenteras mer utförligt av det samarbete mellan svenska och franska forskare som resulterat i att en gen nu upptäckts vara kopplad till autism. Även resultat från en svensk uppföljningsstudie om prognosen för personer med autism och studier kring ätstörningar och autism kommer att presenteras.

Möjlighet för intervjuer med föreläsarna kommer att finnas under samtliga konferensdagar. Vänligen kontakta Kerstin Lamberg, organisationskommittén för The Social Brain, på tel 0707-72 75 77 för intervjutider.

Kontaktinformation
Mauritz Ljungman, informationsdirektör
Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet
Box 400, 405 30 Göteborg
tel 031-773 33 73
mobil 0709-44 71 98

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera