Artikel från Lunds universitet
9 oktober 2003

200 unga mattesnillen reser till Lund

Ungefär 200 gymnasieelever från 100 svenska gymnasier samlas i Lund den 10-11 oktober. För andra året i rad är Matematikcentrum vid LTH och Lunds universitet värd för Sonja Kovalevskydagarna. Arrangör är Vetenskapsakademiens nationalkommitte för matematik i samarbete med Svenska Matematikerförbundet.

De unga mattetalangerna är utvalda av sina skolor och kommer från hela landet. En lista över vilka skolor som skickat elever bifogas för den som vill ta kontakt direkt med några av eleverna.
Utländskt dragplåster är professor Peter Jones från Yale university, som ska berätta om hur matematiska frågeställningar kan angripas genom att brytas ner i mindre problem. Här deltar också flera lärare från Lund, Stockholm (KTH och Stockholms universitet), Oslo. Eleverna får träffa studenter och delta i tävlingar, utställningar, filmvisning, studera datorprogram och lösa problem i tävlingsform med mera.
Tanken är att stimulera matematikbegåvningarna och ge en mångsidig bild av hur användbar och nödvändig matematiken är i vårt moderna samhälle.
Telecomföretaget Ericsson sponsrar arrangemanget.

Fullständigt program och mer information finns på www.maths.lth.se/kovalevsky

På följande sidor finns en lista över deltagande skolor:

Kontaktinformation
Frågor besvaras av professor Gunnar Sparr, tel: 046-222 85 28, fax: 046-222 40 10
e-post: Gunnar.Sparr@math.lth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera