Artikel från Stockholms universitet
26 april 2002

Matematik på distans – ny unik kurs

Högskolor och universitet har svårigheter att rekrytera studenter med tillräckliga förkunskaper i matematik. Många studenter har svårt att följa sitt utbildningsprogram just för att de inte har tillräckliga kunskaper i matemati

Högskolor och universitet har svårigheter att rekrytera studenter med tillräckliga förkunskaper i matematik. Många studenter har svårt att följa sitt utbildningsprogram just för att de inte har tillräckliga kunskaper i matematik.

Matematiska institutionen vid Stockholms universitet anordnar därför en ny nätbaserad distanskurs i sommar, Förberedande matematik, 5 poäng. Tanken är att de som är intresserade av högre utbildning ska kunna öka sina möjligheter att klara fortsatta studier oavsett om man tänkt sig bli lärare, ekonom, tekniker, naturvetare eller något annat.

Kursen kommer att ges på distans på Internet av lärare vid universitetet. Studenterna ska kunna följa kursen oavsett var de bor i landet. De får handledning av läraren och kan diskutera med sina studiekamrater i ett virtuellt klassrum. Ett antal träffar är även inplanerade.

Kursen skall på ett högskolemässigt sätt behandla alla de delar av gymnasiematematiken som Matematiska institutionen av erfarenhet vet att studenterna har problem med i sina inledande studier på högskolan. Kursen är på det sättet tänkt att fungera som en brygga mellan gymnasiet och högskolan. Företaget Theducatin AB tillhandahåller det nätstöd som behövs för kursen och även en webbaserad interaktiv kunskapsväv som omfattar alla gymnasiekurser i matematik. Därför är kursen unik och skiljer sig från andra distanskurser.

Närmare information om kursen finns på www.matematik.su.se

Ytterligare information fås av professor Clas Löfwall, tfn 08-16 45 16, e-post clas@matematik.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera