Artikel från forskning.se

Från och med 12 januari 2021 går det tyvärr inte att ta del av vårt material om Se Hjärnan. Detta beror på att Adobe inte längre stödjer Flash Player – som är den spelare du behöver för att se vårt material. Vi beklagar verkligen detta då vi vet att materialet är uppskattat!

Se hjärnan är en webbplats för dig som vill lära dig mer om hjärnan och se hur den fungerar. Du får också veta hur det går till att forska om hjärnan, vad som händer med hjärnan vid sjukdomar och skador och vad som återstår för forskarna att förstå och förklara.

titelbild för arbetsmaterial om hjärnan

Tyvärr går webbplatsen inte längre att komma åt då den är beroende av Flash som Adobe bestämt sig för att stänga ner från den 12 januari 2021. 

Webbplatsen Se hjärnan var ursprungligen en del i ett större samarbetsprojekt som bestod av ytterligare fyra delar: en vandringsutställning, utställningsfilm, skrift och programverksamhet i direkt anslutning till utställningen. Hela satsningen Se hjärnan var ett samarbetsprojekt som involverade KK-stiftelsen, Riksutställningar och Vetenskapsrådet. Vandringsutställningen turnerade runt i Sverige under 2005 till 2007. Idag lever webbplatsen Se hjärnan vidare på forskning.se och uppdaterades 2012-04-24 tillsammans med Karolinska Institutet.

Byggd i flash:
För att se sidan behöver du Flash. Om du surfar på ipad eller Iphone finns speciella webbläsare (t.ex Puffin) som kan visa flash. Vi rekommenderar dock visning från en dator.

Publicerad: 2005-03-17, Uppdaterad 2012-04-24
Obs! Produktionen uppdateras inte längre.
Publicerad: 2021-02-11
Obs! Det går inte längre att komma åt materialet då Flash inte längre fungerar.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera