Artikel från Forte

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

26 september 2005

FAS på Bok- och bibliotekSeminarium om kvinnor och alkoholism

Varför blir kvinnor alkoholister? Alkoholkonsumtionen stiger men bara en del utvecklar missbruk. Merparten av kvinnliga alkoholister är uppvuxna i hem med våld, övergrepp och svårigheter att kommunicera. Det visar en intervjustudie inom ramen för forskningsprojektet WAG, Women and Alcohol in Gothenburg.

Fredrik Spak, psykiatriker och universitetslektor i socialmedicin vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet, berättar i samtal med journalisten Sara Bergqvist Månsson om de spännande resultaten.

Fredrik Spak medverkar också i boken Alkohol – varför vi dricker som vi gör. I boken intervjuas några av landets ledande alkoholforskare bl.a. om ungdomars förändrade vanor, om typiska drag i den svenska alkoholkonsumtionen, om “svartsprit” m.m. Utgivare är FAS.

Plats: Forskartorget, monter B05:72
Dag & tid: Torsdagen den 29 september kl. 11.00-11.20

Välkommen!

Kontaktinformation
Bodil Gustavsson, pressansvarig, tel. 08-775 40 96, bg@fas.forskning.se
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap (FAS)
Postadress Box 2220, 103 15 Stockholm , Telefon vx. 08-775 40 70
E-post fas@fas.forskning.se
www.fas.forskning.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera