Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 oktober 2004

Pressinbjudan “Påverka din cancerrisk”

Webbportalen “Påverka Din Cancerrisk” öppnar den 4 november. På denna portal kommer du att kunna få allmän information om cancer och dessutom en uppskattning om din egen risk att drabbas av cancer.

Välkommen till presskonferens
Tid: torsdagen den 4 november kl. 10-11
Plats: Karolinska Institutet, Campus Solna, Administrationshuset, Nobels väg 5, Sal Asklepios

Det är forskare vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska Institutet som i samarbete med Harvard School of Public Health i USA har utvecklat webbportalen, Påverka Din Cancerrisk. Vid lanseringen år 2000 blev Your Cancer Risk snabbt en av de mest populära och välbesökta portalerna i USA inom hälsa och medicin. Den utsågs dessutom av tidningen USA Today till en av de tio viktigaste i landet.

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik har förhoppningar om att den version av Påverka Din Cancerrisk som är anpassad till svenska förhållanden ska bli framgångsrik. Bättre och mer lättillgänglig information till allmänheten om hur sjukdom kan förebyggas kan leda till en sundare livsstil och därmed förbättrad folkhälsa. Det bästa sättet att bekämpa cancer är att förebygga dess uppkomst.

Den svenska versionen kommer att finnas på Internetadressen: http://www.cancerrisk.info

Kontaktinformation
Anmälan till presskonferensen görs till Sabina Bossi via e-post Sabina.Bossi@admin.ki.se
eller telefon: 08-524 838 95

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera