Artikel från AFA Försäkring

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

29 juni 2012

2 miljoner till forskning om gränser mellan arbets- och privatliv

När teknik gör det möjligt att arbeta nästan var och när som helst blir det ofta upp till den enskilde att hantera gränsen mellan arbete och privatliv. Hur går det till? Detta undersöker forskare i ett treårigt projekt, som AFA Försäkring stödjer med 2 000 000 kronor.

Många människor talar idag om att de har svårt att orka med sitt “livspussel” och hitta balansen mellan arbets- och privatliv. Christin Mellner vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet, leder ett projekt där forskarna ska studera frågor om gränsdragning, flexibilitet och balans i livet i förhållande till stress, hälsa och prestation.

Med hjälp av ett antal parintervjuer och en enkätundersökning i de ingående organisationerna ska man ta reda ta reda på hur stort problemet är och vilka fungerande strategier det finns för att sätta gränser, för att få den återhämtning som är avgörande för hälsan.
Detta är ett av 18 nya forskningsprojekt som fått sammanlagt 38 392 000 kronor från AFA
Försäkring.

INFORMATION OCH KONTAKT:
Läs om samtliga anslag på www.afaforsakring.se/press

Christin Mellner, fil dr, Psykologiska institutionen, Stockholms universitet, 08-16 38 37, cmr@psychology.su.se“>cmr@psychology.su.se Hans Augustson, avdelningschef FoU-beredningen, AFA Försäkring, 08-696 48 54, 0708-93 95 95, hans.augustson@afaforsakring.se“>hans.augustson@afaforsakring.se Rolf Eriksson, presschef, AFA Försäkring, 08-696 48 16, 0708-93 95 77, rolf.eriksson@afaforsakring.se“>rolf.eriksson@afaforsakring.se

Fakta om AFA Försäkrings forskningsstöd
Årligen satsar AFA Försäkring cirka 150 miljoner kronor på forskning, utveckling och kunskapsförmedling. AFA Försäkring stöder FoU-projekt som syftar till att förebygga ohälsa och arbetsskador både inom den privata och offentliga sektorn. Vi ger också stöd för medicinsk forskning samt utveckling av behandlings- och rehabiliteringsmetoder.
Mer information om forskningsstödet finns på www.afaforsakring.se/fou

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera