Artikel från Forte

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 augusti 2007

FAS utlyser journaliststipendier

Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, utlyser journaliststipendier på 30.000 kronor vardera. Stipendierna delas ut varje år i syfte att öka kunskapen och intresset för forskning inom FAS ansvarsområden, uppnå en kvalificerad nyhetsbevakning och utveckla kontakterna mellan journalister och forskare. Sista ansökningsdatum är den 24 oktober 2007.

Stipendiet är i första hand avsett för journalister som har vetenskapsjournalistik som ett nytt arbetsfält, och som vill fördjupa sig inom ett visst svenskt forskningsområde. Den sökande har antagligen inte skrivit om forskning tidigare, men kan dokumentera viss erfarenhet av att rapportera om ämnen som hör till FAS stödområden. Både frilansande och anställda journalister i press, radio och tv är välkomna att söka.

Avsikten med stipendiet är att tillbringa viss tid vid en svensk vetenskaplig institution, gärna där forskning bedrivs som FAS stöder. Arbetet ska planeras i samråd med den aktuella institutionen. Det är den sökande själv som tar kontakt med den institution där man vill förlägga sin stipendievistelse.

Ansökan ska ha inkommit senast onsdagen den 24 oktober 2007, kl. 16.00. Blankett och anvisningar hämtas från FAS webbplats www.fas.se, välj Media och Journaliststipendier i menyn. Mer information om FAS och vilka projekt FAS stöder finns på webbplatsen. Frågor om stipendiet kan även ställas till Annie Rosell, se kontaktinformation nedan.

Kontaktinformation
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, är en statlig myndighet
som initierar och finansierar grundläggande och behovsstyrd forskning för att främja
människors arbetsliv, hälsa och välfärd. ______________________________________________________________________
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS.
Annie Rosell, pressansvarig, tfn 08-775 40 96, annie.rosell@fas.se
Postadress: box 2220, 103 15 Stockholm. Tfn vx: 08-775 40 70, e-post: fas@fas.se – www.fas.se
Org.nr: 202100-5240.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera