Tema

Utanförskap – välfärdssamhällets baksida

Människor som lever i utanförskap i vårt samhälle är i fokus under årets Socialtjänstforum i Göteborg 24 – 25 april. Socialarbetare, forskare och politiker möts i en dialog om forskningen kring utanförskap på Radisson SAS Scandinavia Hotel.

Vilken roll spelar välfärdssamhället? Hur formar de utsatta sina liv? Vilken forskning kan vi ta hjälp av för att försöka ge dessa människor ett värdigare liv?

Folkhälso- och socialtjänstminister Maria Larsson kommer att inledningstala om utanförskap. Tom Alandh, journalist och dokumentärfilmare på SVT, ger oss en bild av utanförskapet genom en av sina engagerande filmberättelser. Forskare kommer att berätta om sin forskning och företrädare för socialtjänsten medverkar.

Tid: 24 och 25 april, med start kl. 9.30 på tisdagen.
Plats: Radisson SAS Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59, Göteborg.
Media är välkomna, ingen anmälan krävs.
Programmet finns på FAS webbplats www.fas.se/kalender

Denna hittills årliga konferens har till syfte att främja dialogen mellan forskare, praktiker och politiker. Konferensen arrangeras av Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap (FAS), Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Socialstyrelsen och Centralförbundet för socialt arbete (CSA).

Mer information lämnas av:
Rune Åberg, huvudsekreterare
Tfn: 08-775 40 71, mobil: 070-663 13 14
E-post: rune.aberg@fas.se

Kenneth Abrahamsson, programchef
Tfn: 08-775 40 91, mobil: 070-546 83 53.
E-post: kenneth.abrahamsson@fas.se

Kontaktinformation
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, är en statlig myndighet som initierar
och finansierar grundläggande och behovsstyrd forskning för att främja människors arbetsliv,
hälsa och välfärd.
___________________________________________________
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS.
Annie Rosell, pressansvarig, tfn 08-775 40 96, annie.rosell@fas.se
Postadress: box 2220, 103 15 Stockholm. Tfn vx: 08-775 40 70, e-post: fas@fas.se – www.fas.se
Org.nr: 202100-5240.

Utanförskap – välfärdssamhällets baksida

 lästid ~ 1 min
Modal Data vr-modal.php: WP_REST_Response Object ( [links:protected] => Array ( ) [matched_route:protected] => [matched_handler:protected] => [data] => Array ( [0] => Array ( [vrm_title] => Psst... missa inga nyheter om forskning [vrm_content] => Med nyhetsbrev från forskning.se tre gånger i veckan missar du inga nyheter om forskning från Sveriges universitet och högskolor. Välkommen att prenumerera du också! [vrm_button_title] => Jag vill prenumerera [vrm_button_url] => https://www.forskning.se/nyhetsbrev/ ) ) [headers] => Array ( ) [status] => 200 ) Data is available, render the app here