Artikel från Forte
18 december 2006

Tre journalister får stipendium

Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, delar ut en stipendiesumma på 30.000 kronor vardera till tre journalister som vill fördjupa sig i forskningsprojekt inom områdena socialvetenskap och arbetsliv.

Följande journalister har tilldelats stipendium:

Katarina Andersch, Göteborg, frilansjournalist, ska följa forskningen vid Göteborgs universitet, Sociologiska institutionen, om hur människor får arbetsliv och familjeliv att gå ihop – om möjligheten att minska tidspressen.

Anna-Karin Sandström, Stockholm, frilansjournalist, vill fördjupa sin kunskap på Ersta Sköndal högskola om problematiken med hemlöshet. Hon är intresserad av att studera forskningen på området och jämföra den med mediabilden.

Ingalil Söderberg, Stockholm, frilansjournalist, har valt att dela sin stipendietid mellan FORUM (Forskningscentrum för ungdomars psykosociala hälsa) på Karolinska institutet och Maria Ungdom vid S:t Görans sjukhus. Hennes intresseområde är ungdom med psykosociala problem kopplat till riskfylld alkoholkonsumtion. Ingalil Söderberg vill studera hur forskningsresultaten tillämpas på Maria ungdom.

Kontaktinformation
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, är en statlig myndighet
som initierar och finansierar grundläggande och behovsstyrd forskning för att främja
människors arbetsliv, hälsa och välfärd. ______________________________________________________________________
Annie Rosell, pressansvarig, tfn 08-775 40 96, annie.rosell@fas.se
Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS.
Postadress: box 2220, 103 15 Stockholm.
Tfn vx: 08-775 40 70, e-post: fas@fas.se – www.fas.se – org.nr: 202100-5240.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera