Artikel från Forte

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 september 2006

FAS utlyser journaliststipendier

Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, utlyser journaliststipendier på 30.000 kronor vardera. Stipendierna delas ut varje år i syfte att öka kunskaperna och intresset för forskning inom FAS ansvarsområden, uppnå en kvalificerad nyhetsbevakning och utveckla kontakterna mellan journalister och forskare. Sista ansökningsdatum är den 23 oktober 2006.

Stipendiet är i första hand avsett för journalister som har vetenskapsjournalistik som ett nytt arbetsfält, och som vill fördjupa sig inom ett visst forskningsområde. Den sökande har antagligen inte skrivit om forskning tidigare, men kan dokumentera viss erfarenhet av att rapportera om ämnen som hör till FAS stödområden. Både frilansande och anställda journalister i press, radio och tv är välkomna att söka.

Journalisterna får möjlighet att tillbringa viss tid vid en svensk vetenskaplig institution, helst där forskning bedrivs som FAS stöder. Arbetet ska planeras i samarbete med den aktuella institutionen och det är den sökande själv som tar kontakt med den institution där man vill förlägga sin stipendievistelse.

Ytterligare information om FAS och vilka projekt FAS stöder finns på hemsidan. Ansökan ska ha inkommit senast måndagen den 23 oktober 2006, kl. 16.00. Blankett och anvisningar hämtas från FAS hemsida www.fas.se, välj Media och Journaliststipendier i menyn.

Sprid gärna denna information via anslagstavlor eller på annat lämpligt sätt.
___________________________________________________________

Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap är en statlig myndighet som initierar och finansierar grundläggande och behovsstyrd forskning för att främja människors arbetsliv, hälsa och välfärd.

Kontaktinformation
Kontaktperson:
Annie Rosell
Tfn 08-775 40 96
annie.rosell@fas.se
www.fas.se
Org.nr: 202100-5240

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera