Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 april 2005

10 nya miljoner till ämnesövergripande forskning och starka forskningsmiljöer

I dag beslutade forskningsrådet Formas styrelse att fördela fem miljoner kronor till ämnesövergripande projekt varav en del ska gå till post doc-anställningar samt fem miljoner kronor till starka forskningsmiljöer. Dessa tio miljoner kronor ska fördelas redan år 2005 och är en del av de 180 miljoner kronor som Formas tilldelats i forskningspropositionen.

De fem miljoner som går till ämnesövergripande projekt fördelas inom Formas ordinarie utlysning som stängs den 3 maj 2005. Övriga fem miljoner kronor till starka forskningsmiljöer utlyses inte särskilt utan används för att förstärka budgeten för Formel-Exc, Formas bidrag till starka forskningsmiljöer som stängdes den 29 mars 2005. Formas styrelse beslutar om Formel Exc på mötet i juni.

Kontaktinformation
Emilie von Essen, emilie.von.essen@formas.se 0733-50 31 61

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera