Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

14 april 2005

Manna – en annorlunda utställning om mat öppnar i Göteborg 17 april

Hur många insekter behövs det för att göra en hamburgare? Kan vi äta oss till en hållbar utveckling? Hur får man egentligen in flera hundra liter vatten i en flaska öl? Allt detta och mycket mer behandlar Manna – en annorlunda utställning om sambanden mellan mat och miljö och vårt underskattade beroende av naturen.

Utställningen, som tidigare visats i Stockholm och Örebro, kommer nu äntligen till Göteborg. Premiär blir det på söndag den 17 april kl. 11.00 i Växthuset, Trädgårdsföreningen, då du bland annat kan möta Jakob Lundberg, forskare vid Centrum för tvärvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet och en av initiativtagarna. I början av maj flyttar utställningen till Universeum. Smakprov kommer också att visas i Nordstan och Botaniska trädgården.

I anslutning till utställningen anordnas en rad seminarier och aktiviteter, bland annat i samband med Vetenskapsfestivalen. Hela programmet och fakta om utställningen finns på www.mannautstallningen.nu

Utställningen är skapad av Centrum för tvärvetenskaplig miljöforskning (CTM) och Naturens hus på Stockholms universitet samt föreningen Albaeco, med stöd av Forskningsrådet Formas och Västra Götalandsregionen, i samarbete med Göteborgs Stad.

Kontaktinformation
För mer information:

Emilie von Essen, Forskningsrådet Formas tel 073-350 31 61, emilie.von.essen@formas.se

Ingrid Horner, Miljösekretariatet, Västra Götalandsregionen, tel 0709 – 93 48 24

Kajsa Martinsson, Centrum för tvärvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet, 0737 – 85 10 26

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera