Artikel från Karlstads universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

23 september 2004

Rönnerstrand möter Tranströmer

Det är snart dags för årets stora Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Karlstads universitet finns även i år på plats med en rad föreläsare. En av dem är litteraturforskaren Torsten Rönnerstrand, som i sitt sällskap har diktaren Tomas Tranströmer.

Den 23-26 september blir Göteborg återigen Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. I år fyller Bok- och biblioteksmässan dessutom 20 år, vilket naturligtvis innebär extra festligheter.

Liksom förra året står populärvetenskap för ett av årets teman. Forskartorget bjuder på en rad utställare och en scen med ett fullspäckat program. Här blir det diskussioner, debatter, författar- och forskarframträdanden, vetenskapsteater och film- och bokpresentationer. Allt gratis för mässbesökaren.

På forskartorgets scen kommer Torsten Rönnerstrand, docent i litteraturvetenskap vid Karlstads universitet, att belysa dikter ur Tomas Tranströmers senaste bok “Den stora gåtan”. Tomas Tranströmer är en av vår tids ledande och mest älskade lyriker och kommer själv att medverka på scen.
Tid: lördagen den 25 september klockan 13.30

På scenen bjuder Karlstads universitet även på teaterföreställningen “Bacillerna attackerar”, som handlar om kroppens förmåga att tackla en attack av förkylningsvirus. Medverkar gör Susanne Walan, universitetsadjunkt i biologi vid Karlstads universitet, tillsammans med flera skådespelare från Cabary och Pär Josäter från Värmlandsoperan.
Tid: söndagen den 26 september klockan 12.00

En rad andra forskare och lärare från Karlstads universitet medverkar i Värmlandsmontern. Bland dem finns Karin Bodland, Barbro Renck, Karin Forsling, Lasse Högberg, Margaretha Ullström, Peter Olausson och Rolf Ahlzén. Här medverkar också vår nyblivne hedersdoktor Per Inge Fridlund.

För mer information, kontakta Mona Holmfors, projektledare för forskartorget på Bokmässan, tfn 0705-833 811.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera