Artikel från Forte

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 september 2004

Fyra journalister får FAS stipendier

Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap (FAS) har delat ut 25.000 kronor vardera till fyra journalister som ska fördjupa sig inom områdena arbetsliv och socialvetenskap.

Annica Carlsson Bergdahl, Reportagebörsen i Göteborg, ska följa projektet: ungdom, kön och sexualitet i gränslandet. Projektet pågår vid Centrum för kulturstudier, Göteborgs universitet. Annica Carlsson Bergdahl ska fördjupa sina kunskaper om ungdomar och sexualitet. Hon kommer att delta i seminarier, möten samt intervjua forskarna i projektet.

Mattias Hagberg, Göteborg, frilansjournalist, ska fördjupa sig i ett forskningsprojekt om bostadslöshet vid Göteborgs universitet. Han ska delta i seminarier, konferenser samt intervjua projektets forskare. Mattias Hagberg kommer också tillsammans med forskarna att anordna flera seminarier utifrån teman som hemlöshet, forskningsmetodik och förhållandet mellan journalistik och forskning.

Erik Skogh, Malmö, frilansjournalist, ska framför allt studera två projekt vid avdelningen för Yrkes och miljömedicin, Lunds universitet. Det ena projektet handlar om Isocyanater- exponering, medicinska effekter m.m. Det andra projektet handlar om hur man ska lösa situationen för dagens långtidsarbetslösa. Erik Skogh kommer förutom att intervjua forskarna i projekten även delta i möten och annat som händer på institutionerna.

Agneta Söderberg, Stockholm, frilansjournalist, ska studera ett projekt om utmattningssyndrom som pågår vid Karolinska institutets institution vid Danderyds sjukhus. Agneta Söderberg ska delta i möten om upplägg, metoder, utvärderingar etc. Hon kommer också att vara med vid en utbildning av s.k. mindfulness-instruktörer.

Kontaktinformation
Kontaktperson på FAS:
Bodil Gustavsson
Pressansvarig
Tel. 08-775 40 96
E-post:bg@fas.forskning.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera