Artikel från Karlstads universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

29 januari 2004

Tina lagar mat i Aula Magna

Mat och makt är temat för 2004 års Edbergseminarium som hålls på Karlstads universitet den 3-4 februari. Medverkar gör bland andra tv-profilen Tina Nordström och jordbruksminister Ann-Christin Nyqvist. Media hälsas välkomna att delta.

Vem avgör vad vi kan äta till frukost? Går allt att sälja med mördande reklam? Kan bra mat vara detsamma som god mat? Kan vi äta oss till en hållbar utveckling? Detta är några av de frågor som står i fokus under 2004 års Edbergseminarium.

Syftet med seminariet är att skapa en bred diskussion kring frågorna om livsmedelsproduktion och matvanor. Bland de medverkande finns författaren och filmaren Lasse Berg, Carlo Barsotti från Slow Food, debattören och författaren Stefan Edman, EU-parlamentarikern Marit Paulsen och jordbruksminister Ann-Christin Nyqvist.

Och vad vore ett matseminarium utan mat? Förutom gästgivaren Carl Jan Granqvist och Christina Möller från KF:s provkök, gästar även tv-kocken Tina Nordström Karlstads universitet under seminariedagarna. Tillsammans med miljöjournalisten Roger Olsson ska hon samtala om alternativ i köket och vad våra matval och vanor betyder för en hållbar utveckling. Detta samtidigt som hon tillreder en trerätters middag på scenen i Aula Magna.

I anslutning till Edbergseminariet anordnas också en Edbergkonferens på temat “Mångbruk av skogslandskapet”. Konferensen handlar om skogens resurser och dess hållbara nyttjande och hålls den 5 februari vid Karlstads universitet.

Edbergseminariet arrangeras av Edbergcentrum i samarbete med Edbergstiftelsen, EU-forum Värmland, SkolmatensVänner med flera.

Tid: 3-4 februari 2004
Plats: Aula Magna, Karlstads universitet

Kontaktinformation
För mer information, kontakta Bo Thunberg, tfn 054-700 17 45 alt. 0708-83 35 25, eller Karin Elmered Vogt, tfn 054-700 12 55.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera