Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

24 september 2003

Formas på Bok & BibliotekImprovisationsteater om ny pocketbokserie

Nu på fredag bjuder Formas på improvisationsteater. Skådespelarna Peder Falk och Johan Paulsen presenterar Formas Fokuserar, en ny populärvetenskaplig pocketbokserie. De tre böckerna som hittills kommit ut handlar om ekologiskt jordbruk, fiske och genmodifierade organismer.

Pocketbokserien är ett debattforum där forskare klargör dagens kunskaps- och debattläge i viktiga samhällsfrågor. Direkt från tryckpressarna kommer den senaste boken, Genklippet?, som handlar om den nya genteknikens möjligheter och risker när det gäller mat och miljö. Här finns klara motsättningar mellan konsumenter och forskare. Inom det ekologiska lantbruket har forskarna olika åsikter. Och inom fisket står forskare mot fiskare.

Skådespelarna kommer att visa hur debattläget ser ut. Med på scenen finns också Formas huvudsekreterare Lisa Sennerby Forsse.

Föreställningen börjar 16.30 vid Forskartorget och beräknas pågå i en halvtimme. I samband med föreställningen kan du få recensionsexemplar av Genklippet? Läseexemplar av pocketbokserien kommer även att finnas i Formas monter B 03:62.

Plats: Forskartorget på Bok & Bibliotek, Göteborg

Tid: fredag 26 september kl 16.30

Välkomna!

Kontaktinformation
Övrig information kan ges av: Thomas Gustafsson, pressinformatör Formas,

tel. 08-775 40 09, 073- 642 32 88

E-post: thomas.gustafsson@formas.se

Information om Formas aktiviteter på Bok & biblioteksmässan finns på:
http://www.formas.se/docs/Bokmässan2003.html

Välkomna!

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera