Artikel från Karlstads universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 september 2002

Seminarium med årets hedersdoktorer

Det internationella inslaget är stort när årets hedersdoktorer promoveras vid Karlstads universitet. Ceremonin äger rum i samband med Akademisk högtid den 20 september. Dagen innan den stora högtiden finns det möjlighet att lyssna till de tre hedersdoktorerna som under ett seminarium presenterar varsitt intressant tema.

Seminariet arrangeras av universitetets två fakultetsnämnder och hålls torsdagen den 19 september kl 14.30 – 17.00. Då hälsas studenter, universitetsanställda, media och allmänhet varmt välkomna till Nyquistsalen 9C 203 på Karlstads universitet för en eftermiddags spännande föreläsningar med tydliga internationella inslag.

Kl 14.30 – 15.10
OM PRAKASH SHARMA, “Cultural Confusion Related to Field Studies in India”.

Om Prakash Sharma kommer från Varanasi i norra Indien och har under många år varit en ovärderlig resurs för den verksamhet som Karlstads universitet har byggt upp i landet. Han har bland annat fungerat som internationell koordinator och handledare. Genom Om Prakash Sharmas insatser har Karlstads universitet blivit ett landmärke vid Ganges och universitetets studenter är välkända och uppskattade såväl i grannskapet som i skolor och andra verksamheter där de bedriver sina studier.

Kl 15.15 – 15.55
DARIO VILLANUEVA PRIETO, “The European Literature and the Colonial Construction of the American Reality”.

Dario Villanueva Prieto är professor i litteraturvetenskap, med mångårig erfarenhet från en rad universitet över hela världen. Under de senaste åtta åren har han varit rektor vid Universidad de Santiago de Compostela i hemlandet Spanien. Professor Dario Villanueva Prieto har varit med och byggt upp Compostela Group of Universities, ett nätverk av ett 80-tal universitet runt om i Europa som syftar till att stärka samarbetet mellan de olika medlemsuniversiteten. Nätverket har givit Karlstads universitet en internationell plattform och bidragit till att göra oss kända utomlands.

Kl 16.20 – 17.00
LENNART SCHOTTE, “Skogsnäringen i ett globalt och lokalt perspektiv”.

Lennart Schotte är docent i organisk kemi och har under hela sin yrkeskarriär varit verksam inom industri och näringsliv. Han har under årens lopp haft en lång rad nationella och internationella uppdrag från regeringen, främst inom miljö- och resurshushållningsområdet. Regeringen har även tilldelat honom professors namn.
Lennart Schotte har under många år stöttat Karlstads universitet i både stora och små frågor, såväl lokalt och regionalt som nationellt och internationellt. Med sitt kontaktnät har han gjort en stor insats som ambassadör för Karlstads universitet och är sedan mitten av 1990-talet ordförande i ledningsgruppen för Skogsindustriellt Centrum, ett samarbetsforum för skogsindustrin och den skogsindustriella forskningen vid Karlstads universitet.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta Ulla Arwidson, tfn 054-700 13 53, e-post Ulla.Arwidson@kau.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera