konstprojekt där avgjutningar av mäns bröstkorgar hänger arrangerade i ett kluster
Bild från utställningen Utopian Bodies. Foto: Serge Martynov
Artikel från Högskolan i Borås

Du är vad du klär dig i. Maja Gunn forskar om mode och genus. Hon utgår från idén att kläddesign har sociala och politiska funktioner och kan skapa förändring.

I juni 2016 disputerar konstnären, designern och forskaren Maja Gunn vid Textilhögskolan. I sin avhandling har hon i en rad projekt provocerat och tänjt på gränser kring hur det går att arbeta med mode för att utmana det heteronormativa synsätt som är dominerande i dag. Tillsammans med Camilla Larsson, som är doktorand i konstvetenskap och tidigare curator på Bonniers konsthall, diskuterar Maja Gunn sina olika projekt som är tänkta att betraktas som vägar att föra in feministisk och queer teori i kreativa designprocesser.

Avsnittet är cirka 20 minuter långt. Sändes ursprungligen 10 juni 2016

Högskolan i Borås har under våren 2016 lagt ut sammanlagt fem stycken avsnitt av Forskarpodden, där forskare inom olika områden pratar om sin forskning och de utmaningar de möter. Programledare för Forskningspodden är Filip Asphäll, mediaproducent på Högskolan i Borås.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera