barn med skateboard, hus i bakgrunden, solnedgång
Artikel från Högskolan i Borås

Du har rätt att känna delaktighet och samhörighet i samhället  – oberoende av bakgrund, etnicitet, kön, läggning eller något annat. Det är vad inkluderande medborgarskap handlar om. Att vara "vi", utan att dela upp det i "vi-dom".

Hör Kennert Orlenius, professor i pedagogiskt arbete som bland annat forskar om frågor som rör samhällsutveckling och medborgarskap, samtala med Avni Bajrami från AB Bostäder i Borås. Avni fokuserar på trygghet och trivsel i arbetet med stadsdelen Norrby.

Forskning om inkluderande medborgarskap bidrar med kunskap, så att det blir enklare att planera framtida satsningar i bostadsområden är uppfattas som segregerade eller problemtyngda.

Avsnittet är cirka 20 minuter långt. Sändes ursprungligen 23 maj 2016.

Högskolan i Borås har under våren 2016 lagt ut sammanlagt fem stycken podavsnitt, där forskare inom olika områden pratar om sin forskning och de utmaningar de möter. Programledare för Forskningspodden är Filip Asphäll, mediaproducent på Högskolan i Borås.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera