Artikel från Högskolan i Halmstad
25 augusti 2015

Nytt elektronikcentrum ska ge konkurrenskraftig svensk teknik

Nästan allt omkring oss består av elektronik, och tillväxten är enorm. Elektronikcentrum i Halmstad (ECH) är både en samverkansarena för alla aktörer inom elektronikutveckling, och ett testhus för mätningar och certifieringar av elektronikprodukter. Fokus ligger på inbyggda system och hårdvara för Internet of Things

Den 11 september inviger ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, Elektronikcentrum i Halmstad (ECH), skapat av Högskolan i Halmstad i samverkan med västsvenskt näringsliv. ECH gör att regionen, och därmed hela Sverige, på allvar kan konkurrera på den globala teknikmarknaden.

– Sverige har de senaste åren blivit allt bättre på elektronikinnovationer. Genom Elektronikcentrum i Halmstad kan ett effektivt samarbete mellan akademi och industri göra svensk teknik ännu mer konkurrenskraftig, säger projektledare Urban Bilstrup.

Att regionens företag kan göra sina mätningar på hemmaplan gör att ledtider kan kapas och produktutveckling går snabbare.

Att Högskolan i Halmstad står bakom ECH är inte en slump. Sedan många år tillbaka har forskarna i Halmstad varit särskilt framstående inom inbyggda system. När alla aktörer i en innovationsprocess samlas så som ECH tillåter, går det snabbare från idé till produkt.

– På Elektronikcentrum i Halmstad samarbetar forskare med näringsliv och industri. Det skapar en dynamisk utvecklingsplattform, och gör ECH till ett innovationsnav i Västsverige, säger Urban Bilstrup.

Program och anmälan för invigningen 11 september

Om Elektronikcentrum i Halmstad (ECH)
Huvudpartner för ECH är Högskolan i Halmstad, AES Nordic, NIBE Energy Systems och HMS Industrial Networks. Utöver dessa finns ytterligare ett tjugotal partner och ett gediget nätverk inom svensk elektronik.
Läs mer om ECH

Kontaktinformation
Urban Bilstrup, projektledare för ECH och universitetsadjunkt vid Akademin för informationsteknologi, Högskolan i Halmstad Mobiltelefon: 070-743 77 92 E-post: urban.bilstrup@hh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera