Tema

Nya pengar till samarbetsprojekt akademi-samhälle

För att stimulera och underlätta samverkan mellan akademi, näringsliv och andra sektorer i samhället lanserar nu Uppsala universitet en finansieringsform för konkreta samarbetsprojekt. I satsningen deltar också Lunds universitet, Karolinska Institutet och Linköpings universitet.

Inom samarbetsprojektet ”Verifiering för Samverkan”, VFS, finns möjlighet för forskare och icke-akademiska organisationer att gemensamt söka finansiering för att starta ett samarbete med potential att utvecklas till långsiktiga relationer. Samarbetsprojekt kan finansieras med upp till 200 000 kr och en första utlysningsomgång öppnar 17 mars.

– Vi är glada över att kunna erbjuda finansiering av riktiga samarbetsprojekt eftersom vi vet att finansiering ofta är ett stort hinder för att komma igång säger Lars-Eric Larsson, biträdande näringslivschef vid Uppsala universitet Innovation (UU Innovation).

VFS är en del av Uppsala universitets projekt (kallat Step-Up) inom det VINNOVA-finansierade programmet ”Universitet och Högskolors Strategiska Utveckling av Samverkan” Länk.

– Genom att vi samarbetar med flera lärosäten i VFS är förhoppningen att få en ordentlig bredd i de olika samarbetsprojekten med avseende på forskningsområde och externa organisationer, säger Lars-Eric Larsson.

Utlysning av medlen sker samtidigt vid de fyra lärosätena.

Nya pengar till samarbetsprojekt akademi-samhälle

 lästid ~ 1 min