Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

15 november 2013

Kommande utlysning av medel för forskning inom antimikrobiell resistens

Den transnationella utlysningen för forskning inom antibakteriell resistens är ett samarbete mellan Kanada och 12 andra medlemsländer inom JPIAMR. En internationell satsning inom forskningen för att hantera antimikrobiell resistens.

– Vi är särskilt glada att vår första utlysning inkluderar Kanada eftersom det understryker det faktum att adresseringen av antimikrobiell resistens är en global utmaning. För att göra skillnad behöver vi se förbi Europas gränser, säger Mats Ulfendahl, ordförande i JPIAMR:s management board och representant från Vetenskapsrådet.

Utlysningen är den första från JPIAMR och ansökan sker i en tvåstegsprocess med ett inledande pre-proposal. Beslut tas under hösten 2014. Utlysningssekretariatet kommer att hanteras av den tyska parten, Forschungszentrum Jülich.

– Antimikrobiell resistens är ett av de främsta hälsoproblemen i samhället och kräver omedelbar internationell handling. Vi är spända inför att starta det här samarbetet som kommer skapa synergier inom forskningssatsningar i Europa och Kanada i utvecklingen av nya antibiotika, och utveckla strategier som kommer att skydda vår befolkning från infektionshot, säger Dr. Marc Oullette, Scientific Director på CIHR:s institut för infektion och immunitet.

FAKTA
Utlysningen “InnovaResistance: Innovative approaches to address antibacterial resistance” är planerad att öppna under början av 2014.
Tidsplan:
2014-01-27: Utlysningen öppnar
2014-03-14: Sista dag för pre-proposals

JPIAMR, Joint Programming Initiative on Antimicrobial Resistence.
Mer information, utlysningstexter och länkar till ansökningsdatabas finns på JPIAMRs webbsida: http://www.jpiamr.eu/activities/pre-call-announcement.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera