Artikel från RISE Research Institutes of Sweden

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 april 2013

Svensk-finskt samarbete inom mineralteknik och metallurgi

Swerea MEFOS och GTK i Finland har ingått ett samarbetsavtal för att utöka erbjudandet till kunderna. – GTK är världsledande inom mineraltekniska pilotförsök och vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi breddar oss mot marknaden och hoppas kunna ge våra kunder en mer heltäckande service, säger Göran Carlsson, vd på Swerea MEFOS. GTK:s Mineraltekniska laboratorium (GTK […]

Swerea MEFOS och GTK i Finland har ingått ett samarbetsavtal för att utöka erbjudandet till kunderna.

– GTK är världsledande inom mineraltekniska pilotförsök och vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi breddar oss mot marknaden och hoppas kunna ge våra kunder en mer heltäckande service, säger Göran Carlsson, vd på Swerea MEFOS.

GTK:s Mineraltekniska laboratorium (GTK Mintec) i Outokumpu är specialiserat på processundersökning av malmer och utveckling av anrikningsteknik i samarbete med industrin, leverantörer av utrustning och forskningsinstitut. Forskningen täcker hela kedjan från mineralogisk forskning och anrikningstester i laboratorieskala till kontinuerlig provdrift i pilotskala, vilket gör laboratoriet unikt även ur ett internationellt perspektiv.

– Swerea MEFOS speglar vår verksamhet inom metallurgi, och vi ser det som värdefullt att kunna erbjuda våra kunder tillgång till Swerea MEFOS kompetens och anläggningar, säger Elias Ekdahl, Director General på GTK.

Mer information:
GTK,  www.gtk.fi
Swerea MEFOS, www.swereamefos.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera