Artikel från Uppsala universitet
24 januari 2013

Forum för kinastudier invigs

Uppsala universitet har nyligen inrättat ett Forum för kinastudier som ett led i att stärka utbildning och forskning om och med Kina.

– Intresset för Kina ökar i världen och det gäller även inom forsknings- och utbildningsområdet. Vid Uppsala universitet finns redan bra verksamhet och dessutom fantastiska möjligheter till tvärvetenskaplig kinarelaterad forskning, säger Joakim Enwall, professor i kinesiska och föreståndare vid det nya Forum för kinastudier.

Uppsala universitet har under senare år inrättat en rad tvärvetenskapliga centra/fora för studier om Afrika, Latinamerika, Ryssland, Tyskland. Det nyinrättade Forum för kinastudier blir ett viktigt tillskott. Ambitionen är att på sikt verka universitetsövergripande.

Verksamheten ska bland annat utveckla nya excellenta forsknings- och utbildningssamarbeten, inom universitetet och med Kina. Man ska också synliggöra Uppsala universitets kompetens om Kina för interna och externa aktörer och bidra till informationsutbyte mellan kinarelaterad verksamhet.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera