Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 januari 2013

Internethandeln med alkohol ökar

Inköpen av alkohol via Internet ökade under 2011 och 2012 visar en kommande rapport från Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning, vid Stockholms universitet.

Andel som rapporterar att de köpt alkohol via Internet har fram till 2011 legat stabilt under en procent av befolkningen men ökade under 2011 och 2012 och ligger nu på cirka 1.2 procent av befolkningen. De som oftast köper alkohol via internet är yngre män, personer bosatta i Norrland och personer med egen hög alkoholkonsumtion.

– Internethandeln med alkohol är fortfarande ett marginellt fenomen men med tanke på den ökning som verkar ha skett under 2011 och 2012, är detta något som behöver följas upp närmare under de kommande åren. I bästa fall är detta en tillfällig liten uppgång och i värsta fall en början på en uppåtgående trend” säger Peter Wennberg, alkoholforskare vid Stockholms universitet.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera