Tema

SVA-app visar djursjukdomar och provtagning

Nu finns nya SVA-appen att ladda ner både för iPhone- och Androidtelefoner. Med denna mobilapplikation görs information om ett stort antal djursjukdomar och provtagningsmetoder, samt nyheter om smittskydd och djurhälsa mera lättillgänglig.

För den som vill veta mer om aktuella sjukdomsutbrott, smittspridning mellan djur, och mellan djur och människor, samt analyser och diagnoser av olika veterinärmedicinska sjukdomar så är webbplatsen hos Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) en guldgruva. Här presenteras också hur det går till att ta prover på olika djurslag och aktuell forskning inom det veterinärmedicinska området.

Nu går det att nå all denna information via en vanlig smartphone. Genom att ladda ned appen ”SVA” via Apples Appstore eller Googles Playbutik så kan alla kostnadsfritt få tillträde till denna kunskapsbank.

Linda Hallenberg, kommunikationsavdelningen vid SVA, har varit projektledare för utvecklingen av appen:

– Målgrupper är veterinärer, veterinärstudenter och djurägare. Avgörande för oss när vi tog fram appen var att den skulle kunna visa all information även när man är i offline-läge – och det klarar den!

– Vi tror att veterinärer och djurägare kommer att ha stor nytta av appen. Vi vet av erfarenhet att det kan vara svårt att till exempel ta ett prov rätt och nu finns informationen direkt i telefonen för den som behöver. Vår tidigare app var mycket uppskattad och eftersom den här är betydligt mer innehållsrik så hoppas vi att den kan ge större mervärde till våra användare.

SVA-app visar djursjukdomar och provtagning

 lästid ~ 1 min