Artikel från Blekinge Tekniska Högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 september 2012

Lär ut programmering till företag

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, arbetar aktivt med att skapa tillväxt och välfärd både regionalt, nationellt och internationellt genom samverkan med näringsliv och samhälle. Ambitionen är att möta behov och önskemål från det omgivande samhället. Att höja kompetensnivån på ett företag inom ett speciellt område kan vara ett sådant önskemål.

– Att arbeta med uppdragsutbildning är en del av vår verksamhet och vi kan skräddarsy efter kundens önskemål. Det känns väldigt stimulerande och givande att ge dessa kurser. Det ger mycket kunskap tillbaka, berättar Betty Bergqvist, lärare i datavetenskap vid BTH.

BTH har sedan hösten 2009 samarbetat med Ericsson när det gäller uppdragsutbildning och BTH har genomfört olika kurser i programmering för företaget där mellan 20-30 deltagare utbildats varje gång. Nu i september startar en utbildning igen med hela 40 deltagare. För att det ska vara smidigt för de anställda på Ericsson sker all undervisning på plats på Ericsson, en förmiddag varannan vecka, då BTH:s lärare är på plats.

– Verksamheten på Ericsson i Karlskrona baseras helt på programutveckling och är helt beroende på att kunskaperna inom programmering kontinuerligt vidmakthålls och ständigt utvecklas. Det kursupplägg som Ericsson och BTH tagit fram och genomfört har visat sig vara både effektivt och mycket uppskattat av eleverna. Att näringsliv och skola kan samverka lokalt för att stärka respektive konkurrenskraft regionalt och globalt gör det extra roligt, säger Tor Nilsson, enhetschef och utbildningsansvarig på Ericsson.

KONTAKT
För mer information, kontakta Betty Bergqvist på telefon 0455-38 58 27 eller via e-post: betty.bergqvist@bth.se Se även www.bth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera