Artikel från Blekinge Tekniska Högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

31 augusti 2012

Kooperativ kommunikation underlättar på landsbygden

Quang Trung Duongs forskning har handlat om att undersöka prestandan hos kooperativ kommunikation i realistiska miljöer. En lösning för högre datahastigheter på landsbygden.

Den ökande efterfrågan av multimediatjänster har tvingat framtida trådlösa generationer att uppnå högre datahastigheter och mer tillförlitliga kommunikationer. En lösning på detta är kooperativ kommunikation som används för trådlösa nätverk i allt större utsträckning idag. Den grundläggande idén är att utnyttja relänoder för att överföra källans meddelanden till destinationen.

Kooperativ kommunikation har visat sig ha flera fördelar: det är energibesparande, ökar nätverkens livslängd, expandera kommunikationsområdet och minskar komplexiteten vid implementeringen. Kooperativ kommunikation är en speciellt bra lösning på landsbygden där befolkningstätheten är låg och det är dyrt att bygga konventionellt system.

KONTAKT OCH INFORMATION
Disputationen är öppen för allmänheten.
Dag: Måndagen den 3 september 2012
Tid: Kl. 13:15
Plats: Rum J1640, hus J, BTH, Campus Gräsvik, Karlskrona

För mer information, kontakta Quang Trung Duong på telefon 0455-38 55 97 (engelsktalande) eller via e-post: quang.trung.duong@bth.se Se även www.bth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera