Artikel från Jönköping University

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

13 juni 2012

11 miljoner till forskning om familjeföretagande

Forskningscentret CeFEO, som bedriver familjeföretagsforskning i världsklass, får en donation på drygt 11 miljoner kronor från Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse för att finansiera fyra nya forskartjänster. Stiftelsen har sedan 1995 givit omfattande medel till Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Forskningscentret CeFEO, som bedriver familjeföretagsforskning i världsklass, får en donation på drygt 11 miljoner kronor från Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse för att finansiera fyra nya forskartjänster.

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse har sedan 1995 givit omfattande medel till Internationella Handelshögskolan i Jönköping, vilket haft mycket stor betydelse särskilt för etablerandet av två internationellt ledande forskningscentra, MMTC (Media Management and Transformation Centre) och CeFEO (Centre for Family Enterprise and Ownership).

– Jag är mycket glad över denna fortsatta satsning som gör det möjligt för CeFEO att driva utvecklingen framåt inom familjeföretagsforskningen och nå resultat som är betydelsefulla både i Sverige och internationellt, säger professor Leif Melin, ledare för CeFEO, vid Internationella Handelshögskolan. 

11 miljoner kronor ska delas ut löpande under fem år och finansiera tre doktorandtjänster och en postdoc-tjänst. CeFEO forskar inom familjeföretagande och ägande med huvudinriktningarna ägar- och ledarskiften, entreprenörskap, strategiutveckling samt ägande och bolagsstyrning.
Just nu är 30 forskare aktiva i CeFEO, en av de största forskargrupperna i världen inom det växande området Family Business. Man rankas som den mest publicerade forskargruppen i Europa inom området och som nummer fyra i världen.

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse finansierar för närvarande också andra viktiga delar av verksamheten inom CeFEO, två professurer inom Family Business respektive Family Business Strategy samt en Visiting Professor som delas med MMTC.  

– Det är viktigt för oss att trygga återväxten inom vår verksamhet och säkerställa att vår forskning fortsätter hålla högsta kvalitet. Därför är denna satsning på forskarutbildningen från Hamrinstiftelsen oerhört viktig för vår verksamhet, säger Leif Melin. 

KONTAKT
Christina Hamrin, ordförande Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse
Telefon: 0708-42 04 73
Professor Leif Melin, ledare för CeFEO
Telefon: 0708-85 64 46 

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera