Artikel från Högskolan i Gävle

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

3 maj 2012

Nytt samarbete om doktorandutbildning för ekonomer

Högskolan i Gävle inleder ett samarbete med Handelshögskolan vid Åbo Akademi Finland om doktorandstudier inom ekonomiutbildningen. Den 3 och 4 maj hålls i Gävle den första workshopen i samarbetet som omfattar 11 doktorander.

De 11 doktoranderna bedriver forskning och förbereder sina avhandlingar inom ämnen som redovisning, marknadsföring, hållbarhet och fastighetsföretagande.

– Handelshögskolan vid Åbo Akademi rankas som den bästa ekonomiutbildningen i Finland. För vår del är samarbetet det första steget mot att ekonomutbildningen vid Högskolan i Gävle ska få forskarutbildningsrätt. Vi stärker vår spetsforskning inom byggd miljö och människa, kommenterar Arne Fagerström, universitetslektor.

Samarbetet innefattar gemensamma seminarier, forskningsutbyte och dessutom att tillsammans bedriva doktorandutbildningen.

Den första workshopen, som äger rum i Gävle under torsdagen och fredagen, består av doktorandpresentationer och diskussioner samt under den andra dagen två föredrag – Natalia Semenova föreläser om ”Hållbarhet – kan det vara lönsamt?” och Pontus Cerin om hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen.

I höst väntar en ny workshop, denna gång på Handelshögskolan vid Åbo Akademi, för samma grupp doktorander.

– Ekonomi är ett område som kan ge goda forskningsbidrag till Högskolan i Gävle inom hållbar utveckling. Sådan forskning kan bland annat handla om hur värdeskapande sker i ett hållbart perspektiv, säger Arne Fagerström.

KONTAKT OCH INFORMATION
Arne Fagerström, universitetslektor, Akademin för utbildning och ekonomi
Tel: 026-64 87 05 eller 073-030 02 60

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera