Artikel från Blekinge Tekniska Högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

18 januari 2012

Studenter hjälper Volvo CE och Dynapac hitta innovativa lösningar

Studenter vid internationella masterprogrammet i hållbar produkt- och tjänsteinnovation vid BTH har under fyra månader jobbat tätt tillsammans med externa uppdragsgivare för att skapa innovativa lösningar. Företagen som studenterna samarbetar med är en entreprenör inom hälsoteknik, Volvo Construction Equipment samt Dynapac Compaction Equipment.

– Det är otroligt viktigt att studenterna får en chans att jobba nära en sådan miljö de kanske senare får jobb i, säger professor Tobias Larsson, BTH. Han ansvarar för masterprogrammet och kursen ”Product-Service Systems Extreme Innovation” som i år ges för första gången vid BTH.

Arbetet genomförs i projektgrupper med handledarstöd från både industri och BTH. Samarbetet ger fördelar för både studenter och industripartners. Studenterna får en chans att applicera teorier och märka att verkligheten inte alltid är som teorin. Företagen får samtidigt en chans att ta till sig nya teorier och tankar om innovation och produktutveckling och kommer dessutom i kontakt med framtida personer att rekrytera.

Studenterna arbetar enligt en modell som kallas deltagande produktinnovation och som stimulerar innovationsprocessén. Den 19 januari presenteras studentprojekten och pressen är välkommen att delta. Observera att projekten presenteras på engelska.

Dag: Torsdagen den 19 januari 2012
Tid: Kl 13:00
Plats: Multisalen, J-huset, BTH, Campus Gräsvik, Karlskrona

För mer information, kontakta Tobias Larsson på telefon 0455-38 55 25 eller via e-post: tobias.larsson@bth.se. Se även www.bth.se och www.bth.se/mspi

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera