Artikel från Högskolan på Gotland

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 juni 2011

Idéutbyte med Afrika om lärande för hållbar utveckling

Forskare och lärarutbildare från Afrika och Europa samlas för att utveckla nya idéer i Lärande för Hållbar Utveckling för Sverige och Zambia och för vidare spridning. De deltar i en workshop under SWEDESD ESSA program vid Högskolan i Jönköping.

Deltagarna kommer att lära av varandra och ta med utbildningsidéer hem. Detta gör de genom att arbeta i dialog och utbyta erfarenheter med varandra från miljölärarutbildning i socialt, ekonomisk och ekologiskt hållbar utveckling.

Sammanhangen i Sverige och Södra Afrika är mestadels väldigt olika, men de stora utmaningarna i arbetet med hållbar utveckling som vi alla står inför är oftast desamma. Genom detta internationella utvecklingssamarbete undersöker vi hinder och lösningar tillsammans för att kunna utveckla och förfina våra metoder och innehåll genom att använda våra delade erfarenheter och kunskaper. Det är en väldigt fruktbärande erfarenhet och början på ett mycket intressant samarbete, säger  Isabel Enström, ESSAs program koordinator.

Om SWEDESD:
Det Svenska internationella centret för lärande för hållbar utveckling (SWEDESD) är en avdelning inom Högskolan på Gotland. Centrumet finansieras av Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, sedan januari 2008. SWEDESD syfte är att underlätta och stödja utbildning och lärande inom området hållbar utveckling. Lärande som resulterar i seriöst engagemang för hållbar utveckling.

SWEDESD webbplats.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera