Artikel från Uppsala universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 januari 2008

Ny bok om Hillary Clinton

Statsvetaren Erik Åsard, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, har som förste svensk skrivit en bok om Hillary Clinton. Den handlar om hennes uppväxt, studenttid och om hennes politiska idéer. Boken avslutas med en analys av Clintons möjligheter att bli USA:s första kvinnliga president.

2008 års amerikanska presidentval ser ut att bli historiskt och väcker redan stort intresse i omvärlden. För första gången någonsin är en av de ledande kandidaterna en kvinna, demokraten Hillary Rodham Clinton. Efter åtta år som First Lady i Vita huset och med en framgångsrik karriär som senator bakom sig, kan få slå henne på fingrarna ifråga om politisk erfarenhet. 2008 står hon inför nästa utmaning i karriären: att som första kvinna försöka bli kandidat för ett av de två stora partierna och tävla om presidentposten i världens mäktigaste nation.

I boken Hillary Rodham Clinton. En politisk biografi följer statsvetaren Erik Åsard Hillary Clintons liv och karriär från barn- och ungdomsåren i konservativa Park Ridge, Illinois över studentåren i de mera liberala Wellesley College och Yale Law School till hennes uppmärksammade år som första dam i Arkansas och Washington, DC och senator i New York. I centrum står fullblodspolitikern Hillary Rodham Clinton, hennes politiska aktiviteter och idéer samt det unika partnerskapet med maken Bill Clinton. Boken avslutas med en analys av hennes möjligheter att vinna sitt partis nominering och presidentvalet 2008.

Erik Åsard är professor i nordamerikastudier med inriktning mot statskunskap och föreståndare för Svenska Institutet för Nordamerikastudier (SINAS) vid engelska institutionen, Uppsala universitet.

Hillary Rodham Clinton. En politisk biografi av Erik Åsard (Historiska Media 2008), se även http://www.historiskamedia.se.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta Erik Åsard, tel: 018-471 22 08, erik.asard@engelska.uu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera