Artikel från forskning.se

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

19 december 2007

Fem år i forskningens tjänst

Forskning.se firar sina fem första år med att lansera en ny webbplats som erbjuder besökarna ett nytt utseende, fler nya funktioner och framförallt tillgång till mer material från hela forskningssverige.

– Vår nya sökmotor ger oss möjligheter till en smart kategorisering som kommer att underlätta sökandet för våra besökare, säger forskning.se:s redaktionschef Agneta Ringaby.

– Men det bästa är att allt mer av det material om forskning som finns samlat hos alla universitet och högskolor kommer att kunna sökas direkt via forskning.se med hjälp av vår nya sökmotor Autonomy.

– Genom åren har vi blivit allt skickligare på att producera eget pedagogiskt interaktivt material, som till exempel Planeten, som vi är både stolta och nöjda med. Våra egna produktioner har nu fått en mer framträdande plats än tidigare, fortsätter Agneta Ringaby.

Forskning.se är en nationell webbplats om forskning, där alla som vill kan ta del av senaste nytt från forskningen på svenska universitet och högskolor. Målet är att väcka intresse för forskning som källa till kunskap, insikt och utveckling för både individen och samhället.

Forskning.se ger både snabba svar om var forskningen står i aktuella frågor och fördjupningar via multimediapresentationer i faktabanker om allt från klimatfrågor till hjärnforskning.

Andra nyheter på den nya webben är att det nu blir enklare för olika målgrupper som lärare, elever och företag att snabbt hitta “sitt” material.

En betydelsefull del av forskning.se är “Forskningsguiden” där all information om det svenska forskningssystemet finns samlad. Den avdelningen har nu fått helt nya texter som producerats på initiativ av VINNOVA i samverkan med Vetenskapsrådet.

Forskning.se:s nya utseende har tagits fram i samarbete med webbyrån Tewonder.

Agneta Ringaby avlutar med att konstatera: Vi växer stadigt och förra året hade vi i snitt en bra bit över 100 000 besökare per månad!

Forskning.se drivs av:
Energimyndigheten, FAS, Formas, KK-stiftelsen, MISTRA, Naturvårdsverket, Riksbankens Jubileumsfond, Vetenskapsrådet, VINNOVA och Vårdalstiftelsen i samarbete med Sveriges universitet och högskolor.

Kontaktinformation
Kontakt: Agneta Ringaby tel. 08-546 44 164 eller e-post: agneta.ringaby@forskning.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera