Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 november 2007

Klart för världskongress om medieforskning i Stockholm

I sommar samlas internationellt ledande medieforskare och opinionsbildare till en världskongress vid Stockholms universitet för att diskutera medier och globala skillnader.

– Genom vårt tema “Media and Global Divides” belyser vi mediernas roller i den samtida utvecklingen av världssamfundet. Vi kommer bland annat att ta upp kommunikation kring HIV/AIDS, miljökommunikation och medieetik, säger medieforskaren Ester Pollack, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Stockholms universitet, som sitter med i kongressens organisationskommitté och vetenskapliga råd.

Det är första gången i den internationella medieforskarorganisationen IAMCR:s (International Association for Media and Communication Research) 50-åriga historia som ett nordiskt land står som värd. Över 800 medieforskare och opinionsbildare från hela världen samlas till kongressen som äger rum vid Stockholms universitet den 20-25 juli 2008.

– Syftet med kongressen är att vårda det internationella mötet, att förstärka internationella forskarnätverk och att föra ut medieforskningen till en större publik, säger Ester Pollack.

Bland de deltagande forskarna finns dr. Vandana Shiva, New Dehli (indisk fysiker och miljöaktivist som fick alternativa nobelpriset 1993); professor Jan Nederveen Pieterse, University of Illinois at Urbana-Champaign (forskar kring globalisering, utvecklingsstudier och intercultural studies); samt professor Yudishthir Raj Isar, The American University of Paris (fransk sociolog och rådgivare inom kulturell identitet och etnisk mångfald, etniska konflikter med mera).

Kongressen är öppen för media. Ytterligare pressinformation kommer under 2008.

Läs mer om kongressen på www.mediaandglobaldivides.se

Ytterligare information
Ester Pollack, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Stockholms universitet, tfn 08-164497, 070-9724375, e-post pollack@jmk.su.se
Anja Hirdman, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Stockholms universitet, tfn 08-163194, 070-4007466, e-post hirdman@jmk.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera