Artikel från Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

19 november 2007

Nyheter från ett allierat Norden

Ny webbplats www.nordically.org för nyheter om hälsa, sociala förhållanden, utbildning och sysselsättning i de nordiska länderna lanseras idag av fyra institutioner inom Nordiska ministerrådet.

– Vi ville hitta en plattform för att förmedla nordiska erfarenheter inom välfärdsområdet till nordiska och internationella besökare, säger Inge Ovesen, direktör på Nordiska samarbetsorganet för handikappfrågor, en av de deltagande institutionerna.

Portalen var från början ett samarbete med mellan det nordiska välfärdsforskningsprogrammet och flera av Nordiska ministerrådets institutioner inom social- och hälsoområdet; Nordiska samarbetsorganet för handikappfrågor, NSH, Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap, NHV, och det Nordiska utbildningsprogrammet för utveckling av social service, NOPUS. Sedan dess har även Nordic Institute for Advanced Training in Occupational Health, NIVA, gått med i samarbetet.

Institutionernas olika arbetsområden gör att portalen får ett brett spektrum av nyheter och information från det nordiska välfärdsområdet och medarbetarna kommer främst från de deltagande institutionerna. Målgruppen är nordiska tjänstemän, forskare och andra som arbetar med eller utifrån ett nordiskt välfärdsperspektiv. Besökare kommer förutom aktuella teman även hitta nyheter, information om utbildningar, konferenser och publikationer samt ges möjlighet att kommentera nyheter och skapa egna nätverk kring intressanta frågor.

Namnet Nordically förenar det nordiska perspektivet och det nordiska samarbetet – “Nordic Ally”. Portalen erbjuder en ny form för nordiskt samarbete och skapar nordisk nytta för deltagarna. Vi hoppas bli en naturlig startplats för den som är intresserad av nordiska välfärdsfrågor.


För mer information välkomna in på www.nordically.org

Susanne Lj Westergren
Informatör
NHV – Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap

westergren@nhv.se
www.nhv.se

Kontaktinformation
www.nhv.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera