Artikel från Högskolan Väst

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

1 november 2007

Högskolan Väst värd för internationell programvarukonferens

För första gången hålls ISSRE-konferensen i Skandinavium. ISSRE är en årlig, internationell konferens om programvarukvalitet och räknas som en av toppkonferenserna inom dataområdet. För värdskapet för den 18:e upplagan av ISSRE – International Symposium on Software Reliability Engineering – den 5-9 november 2007 står Högskolan Väst och Trollhättan.

Fokus för ISSRE-konferensen ligger på IT-säkerhet, i betydelsen programvarors kvalitet och tillförlitlighet. I år har konferensen lockat ett 100-tal forskare från hela världen. De kommer bland annat att få lyssna på Martin Nilsson, testledare för elektroniken på Volvo Cars, Dr. James Whittaker från Microsoft i USA och grundare av världens största akademiska mjukvarutestcenter samt Prof. Ulf Körner, Lunds Universitet, expert på design av kommunikationssystem.
– Kvaliteten och säkerheten i programvarorna är avgörande för slutkvaliteten på de produkter som tas fram idag. Det handlar exempelvis om hur elektroniken i bilar kan förbättras och om Internetbankernas säkerhet. På ISSRE-konferensen möts forskare och industrin för att diskutera den typen av frågor, säger professor Stefan Christiernin, huvudansvarig för konferensen.

Konferensen arrangeras i samarbete mellan Högskolan Väst och Högskolan i Østfold, Norge och är förlagd till Trollhättan. Den inleds med ett par dagars workshops och avslutas med en presentationsdel.
Media är välkomna till konferensen under onsdagen den 7 till fredagen 9 november.
Plats: Hebeteatern, Folkets hus i Trollhättan

Kontaktinformation
För mer information kontakta:
Stefan Christiernin på Högskolan Väst, Mobiltel: 0733 – 97 51 22, stefan.christiernin@hv.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera