Tema

Klotter, kvitter och kaxighet

En färdigklottrad bänk, berättelser om fåglars liv på tapet och en kaxig läslampa är tre av tolv studentarbeten som ställs ut på mässan ”Hem och villa 2007”, som startar 25 oktober i Göteborg.

Studentarbetena som ställs ut är resultatet av olika kurser på grundnivå inom HDK:s designutbildning och HDK Stenebys utbildning i möbeldesign med inriktning trä. Besökare kommer bland annat också att möta bilder från kroppens insida tolkade i tapetmönster, en möbel som hjälper 4-6-åringar att hitta balansen, gestaltning av ett spänt möte i en spänd situation, lampor som är golvfasta, ger mysbelysning eller som skiljer sig från skrivbordsmängden.

Nio studenter från HDK visar tapeter och lampor och tre studenter från HDK Steneby visar möbler. Tillsammans bemannar de monter C05:29, för att finnas på plats och få synpunkter och reaktioner på de utställda idéerna från mässans besökare. ”Hem och villa 200” pågår 25-29 oktober på Svenska mässan i Göteborg.

HDK och HDK Steneby är en del av Sveriges enda konstnärliga fakultet och Göteborgs universitet.

Kontaktinformation
Projektansvarig HDK Steneby: Mats Aldén, mats.alden@steneby.se

Projektansvarig HDK: Jorma Huttu, jorma.huttu@hdk.gu.se

Klotter, kvitter och kaxighet

 lästid ~ 1 min