Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

23 oktober 2007

Handelshögskolan i Göteborg får pris för sin utbildning inom affärssystem

Handelshögskolan i Göteborg har utsetts till 2007 års vinnare av Microsofts Customer Excellence Award i kategorin Utbildning, i konkurrens med universitet i Europa, Mellanöstern och Afrika. Skolan får utmärkelsen för sitt arbete med att göra ekonomistudenterna till kompetenta beställare och användare av it-baserade affärssystem. Verksamheten drivs och utvecklas vid skolans enhet Centrum för Affärssystem.

Centrum för Affärssystem, CFA, vid Handelshögskolan i Göteborg bildades 2005 som ett svar på signaler från näringslivet om att studenterna, de blivande medarbetarna, behövde bli bättre på att använda och köpa in it-baserade affärssystem. Förutom att verka för att användandet av affärssystem integreras i utbildningarna bedriver CFA också forskning kring hur it-lösningar inkorporeras i affärsprocessen.

Handelshögskolans vinst av Customer Excellence Award motiveras av Microsoft bland annat med att skolan “i hög grad har stärkt studenternas utbildning och främjat teknologin”.

– Priset är ett erkännande som är mycket glädjande. Att integrera moderna affärssystem i utbildningen är viktigt både för studenterna och för deras blivande arbetsgivare och vi har nått långt på kort tid, kommenterar Rolf Wolff, rektor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och fortsätter:

– Än så länge har våra egna studenter störst fördel av CFAs arbete, men ambitionen är att genom den plattform som CFA och Handelshögskolan har byggt också bidra till utvecklingen på andra universitet.

Customer Excellence Award delas ut årligen sedan 1997 i syfte att uppmärksamma företag och verksamheter som har nått betydande framgångar med hjälp av Microsofts lösningar. “Utbildning” är en av 12 kategorier. Priset delas ut den 23 oktober i Köpenhamn, vid en konferens om affärssystem som bevistas av ca 3 000 delegater från hela EMEA-området (Europa, Mellanöstern och Afrika). Björn Olsson och Johan Magnusson från CFA vid Handelshögskolan är talare vid konferensen.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta:
Johan Magnusson, föreståndare Centrum för Affärssystem, Handelshögskolan Göteborgs universitet
031-786 2767, 0733-100 327
johan.magnusson@handels.gu.se

Urban Ask, föreståndare Centrum för Affärssystem, Handelshögskolan Göteborgs universitet
031-786 5972
rban.ask@handels.gu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera