Artikel från Göteborgs universitet
23 oktober 2007

188 nya doktorer vid årets promotion

Högtidlig ceremoni, stämningsfulla musikinslag, spirituella tal och en hejdundrande rolig fest. Så kan lördagens promotionshögtid vid Göteborgs universitet beskrivas.

173 promovendi och 15 blivande hedersdoktorer promoverades under som sagt högtidliga former. Rektor Pam Fredman, beskrev i sitt tal bland annat forskarens ibland hårda villkor, men såg också möjlighet till förbättring. Professor emeritus, Sture Allén, talade om latinets betydelse. Senare fick middagsgästerna också veta varför universitetskanslern, Anders Flodström, har två doktorshattar, varav en med Bill Gates namn i.

Bland hedersdoktorerna kan nämnas Volvos VD Leif Johansson, rektorn vid Borås högskola, Lena Nordholm, bilden, och Madeleine Olsson Eriksson. Bland dem som promoverades till hedersdoktorer fanns också senator Hillary Clinton, som dock var förhindrad att delta på grund av den pågående kampanjen inför valet av demokraternas kandidat till det kommande presidentvalet i USA.

Kontaktinformation
Biträdande informationsdirektör Mauritz Ljungman: 031-7863373, 0709-447198,
Mauritz.Ljungman@gu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera