Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

9 oktober 2007

Sveriges bästa juristutbildning firar 30 år

Juridiska institutionen vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet har utbildat jurister sedan 1977. Den 12 oktober firas de 30 åren med en "Återvändardag".

Alla tidigare studenter, medarbetare och andra som står institutionen nära är inbjudna till dagens Juridiska institution för seminarier, möten med nya och gamla vänner och stor jubileumsfest. Hovrättspresident Gunnel Wennberg är på plats och inviger utbildningens nya rättssal.

Hösten 1977 inleddes juristutbildning på Juridiska institutionen i Göteborg med Företags- och förvaltningsjuridisk linje. Programmet för juris kandidatexamen (nuvarande Juristprogrammet) startade 1991. Högskoleutbildning i juridik har bedrivits i Göteborg sedan 1923 då den nystartade Handelshögskolan gav utbildning i rättsvetenskap. Juristprogrammet vid Handelshögskolan i Göteborg har idag den högsta antagningspoängen av landets sex juristprogram.

Gamla såväl som nya studenter, medarbetare och vänner är inbjudna till 30-årsjubileet. Många av Västsveriges företag, organisationer, advokatbyråer och myndigheter kommer att vara representerade.

Vid firandet presenteras dagens verksamhet genom föreläsningar och laborationer av nuvarande lärare, studenter, forskare och alumner (tidigare studenter). En höjdpunkt blir när Hovrättspresident Gunnel Wennberg inviger Handelshögskolans nya rättegångssal med genuin inredning från nedlagda Stenungsunds tingsrätt. På kvällen hålls jubileumsfest på restaurang Trägår´n med musik och underhållning i juridikens tecken.

Kontaktinformation
För ytterligare information se www.law.gu.se/jubileum eller kontakta
studierektor Jenny Peters
031-786 1535
jenny.peters@law.gu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera