Artikel från Vetenskapsrådet
9 oktober 2007

Bok & Bibliotek 2007:Forskartorget firar femårsjubileum

Den 27-30 september är det för femte gången dags för populärvetenskap på Bokmässan i Göteborg. Programmet på Forskartorget är som vanligt späckat med namnkunniga forskare och författare. Nytt för i år är att de medverkande stannar kvar efter framträdandet för en dialog vid sidan om scenen.

Mona Holmfors, projektledare under alla fem åren, kan konstatera att mycket har hänt, både med programpunkterna och antalet besökare:

– Publiken har växt stadigt, förra året hade vi nästan 8000 besökare på Forskartorget. Förklaringen är nog att vi blivit mer etablerade, det har blivit känt att vi erbjuder ett digert program med välkända forskare och författare.

Nytt för i år är möjligheten till ett mer enskilt samtal med de medverkande forskarna eller författarna. Efter framträdandet finns det möjlighet att ställa frågor till de medverkande i loungen bredvid scenen.

Brett program
Bland föreläsarna finns: Wilhelm Agrell, Bodil Jönsson, Karin Schenk Gustavsson, Staffan Hildebrand, Joakim Palme, Nils Uddenberg, Christer Fuglesang, Sven-Eric Liedman, Dick Harrison, Stefan Einhorn, Sture Linnér och Folke Rydén. Att Linné firar 300-års jubileum i år kan inte ha undgått någon och på Forskartorget uppmärksammas det med tio programpunkter. Övriga ämnen spänner över ett vitt fält, från dåtid till nutid, från hälsa till ohälsa, från forskning om hot till upptäckter och nya lösningar. På söndagen presenteras traditionsenligt “Fråga Lund” live.

Forskartorget här för att stanna
Mona Holmfors ser fram mot ett sjätte år med Forskartorget:
– Så länge intresset ökar hos både deltagare och publik kan jag inte se något annat än att vi dyker upp nästa år också på Bok & Bibliotek!

Tillsammans med Bok & Bibliotek är Vetenskapsrådet, UR och Nationalencyklopedin värdar för det populärvetenskapliga programmet på Bokmässan 2007. Arrangemanget genomförs i samarbete med lärosäten, akademier, stiftelser, museer, myndigheter, organisationer, bokförlag med flera.

Kontaktinformation
Plats: monter B05:72

Information: Mona Holmfors, projektledare, tel 08-546 44169, mobil 0765-267 169

Presskontakt; Annakarin Svenningsson, tel 08-546 44 219, mobil 0733-55 38 54

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera