Tema

Universitetsstiftelse blir fastighetsägare för att få ett slut på spekulationer

Byggnaden där Lunds universitets Juridiska fakultet sedan drygt tio år håller till har blivit en spekulationsfastighet. Fastigheten har sålts upprepade gånger till ett ständigt ökande pris. För att ta kontrollen över prisutvecklingen, säkra juristernas framtid i en av universitetets mest tongivande byggnader och för att göra en god investering för framtiden ger sig universitetet nu, via en stiftelse, in på fastighetsmarknaden.

– Marknadskrafterna har lite grand löpt amok när det gäller den här fastigheten, säger universitetets byggnadschef Lars Lavesson, som sedan länge har velat köpa in den för att få ett slut på prisstegringen. När fastigheten var till salu för två år sedan la en samarbetspartner till universitetet in ett bud men överbjöds av glasmästaren Arne Pålsson, som äger många fastigheter i Lunds kommun.
Vid det tillfället lovade Arne Pålsson att den dag han säljer fastigheten ska Lunds universitet få köpa den till inköpspriset. Idag infrias detta löfte och universitetet köper fastigheten till ett förmånligt pris.

– På det här sättet gör universitetets stiftelse en bra affär samtidigt som vi säkrar juristernas framtid i fastigheten och ser till att de får en rimlig hyresutveckling, säger Lars Lavesson.
– Inom Lunds universitet är vi mycket nöjda med denna lösning. Vi uppskattar samarbetet med Arne Pålsson. Det är en intressant utveckling att universitetets stiftelse på detta sätt
förvärvar en fastighet, säger rektor Göran Bexell.

Kontaktinformation
För mer information tala med:
Byggnadschef Lars Lavesson 0708-89 78 87
Rektor Göran Bexell 046-222 70 01, 070-559 70 01
Förvaltningsdirektör Marianne Granfelt, 0761-36 70 02
Glasmästare och fastighetsägare Arne Pålsson 0708-20 15 02

Universitetsstiftelse blir fastighetsägare för att få ett slut på spekulationer

 lästid ~ 1 min