Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 september 2007

Nytt forskningscentrum vid Lunds universitet

Hur påverkas hälsan på ålderdomen av faktorer tidigare i livet? Vad driver människor att flytta? Hur blir invandrare integrerade? Detta är några frågeställningar som forskare vid ett nytt forskningscentrum vid Lunds universitet kommer att ägna sig åt.

Centrum för ekonomisk demografi består av ett 30-tal forskare inom ekonomisk historia, nationalekonomi, samhällsmedicin, socialt arbete och statistik som studerar samspelet mellan befolkning och ekonomi i internationellt och historiskt perspektiv.
Exempel på forskningsområden är befolkningens åldrande och hälsa, invandrarnas ekonomiska och sociala integration, familjebildning, fertilitet och möjligheterna att kombinera familj och arbete, mm (se informationsbroschyr på http://www.ekh.lu.se/ed/publ/CentrumED.pdf).

Centret beviljades 2006 ett prestigefyllt tioårigt Linnéstöd, en ny satsning från Vetenskapsrådet för att finansiera spetsforskning i Sverige. Linnéstödet gjorde det också möjligt att inrätta en forskarskola i ekonomisk demografi för att säkra framtida tillgång på forskare.

Mer information om Centrum för ekonomisk demografi finns på www.ekh.lu.se/ed

Kontaktinformation
För frågor kontakta Madeleine Jarl på telefon 046-2224258 (madeleine.jarl@ekh.lu.se) eller professor Tommy Bengtsson, 046-222 7380.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera