Artikel från Vetenskapsrådet
27 augusti 2007

Baltiska pappor mer utbytbara än svenska

Skilsmässor förändrar liv. Inte bara de vuxnas utan också de inblandade barnens. Ingegerd Municio har kartlagt skillnaden mellan baltiska och svenska skilsmässor och effekten de har på föräldrarnas relation till barnen.- Även i ett jämställt land som Sverige finns det skillnader mellan mammans och pappans roll i relationen till barnen, säger Ingegerd Municio, docent vid Södertörns högskola. Efter en skilsmässa blir dessa roller tydligare eftersom mycket måste omorganiseras och praktiska uppgifter omfördelas. Ingererd Municio har jämfört föräldrarnas roll efter en skilsmässa i Sverige med rollen efter skilsmässor i Lettland och Estland.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera