Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

2 juli 2007

Frågor om sommarens faror

Visste du att det tar 20 minuter för antalet bakterier i maten att fördubblas vid en temperatur på 37 grader? På Karolinska Institutets webbplats ki.se finns nu information om “Sommarens nio värsta faror” – samt tips och råd från några av våra forskare.

Karolinska Institutet genomför under sommaren en ansiktslyftning på webben. Syftet är att öka användarvänligheten för att så många som möjligt ska kunna ta delav informationen om vår forskning och många utbildningar inom det medicinska området.

Förutom experternas tips på hur man skyddar sig mot sommarplågor som matförgiftning och solsting publiceras här under sommaren nyheter och pressmeddelanden med jämna mellanrum. Länk: http://ki.se/

Presstjänsten är bemannad hela sommaren och nås på journumret 08-524 860 77 eller pressinfo@ki.se.

Våra professorer och deras forskning finns presenterade på: http://ki.se/professorer

Missa inte heller möjligheten att leta intressanta medicinnyheter bland våra nyligen publicerade avhandlingar. Avhandlingarna läggs ut direkt efter att de “spikats”, alltså godkänts för disputation: http://diss.kib.ki.se/index_se.cfm

Kontaktinformation
Med vänliga hälsningar

Sabina Bossi & Katarina Sternudd
Presstjänsten
Karolinska Institutet

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera