Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

4 juni 2007

Årets kvinnliga ekonom är utsedd

Stipendiet Female Economist of the Year som delas ut för sjunde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS), tilldelas i år Raheleh Nassaji. Bland stipendiatens förmåner ingår bland annat ett exklusivt traineeprogram på Pfizer i Stockholm och New York.

Stipendiet, som är knutet till Handelshögskolan i Stockholm, är grundat av den svensk-amerikanska affärskvinnan Barbro Ehnbom. Juryn består bland andra av Pfizer AB:s VD Niklas Prager, grundaren Barbro Ehnbom och Handelshögskolans rektor Lars Bergman.

− Att få möta dessa talangfulla unga kvinnor som söker stipendiet är min stora inspirationskälla och drivkraft. Det ska bli otroligt spännande att se vart Raheles disciplin och energi tar henne nu när hon släpps ut i svenskt näringsliv, säger Barbro Ehnbom.

Raheleh Nassaji, 26 år gammal, studerar parallellt vid Handelshögskolan och Karolinska institutet och tar i dagarna examen från de båda lärosätena. Vid sidan om studierna har Raheleh bland annat organiserat ett svenskt-iranskt business forum och ett integrationsprojekt i Rinkeby. Raheleh har ett starkt intresse för läkemedelsbranschen och vill gärna hjälpa till att lyfta fram andra unga kvinnor.

− Att bli utsedd till Female Economist of the Year är en fantastisk möjlighet. Genom stipendiet får jag inte bara mitt drömjobb och en kvinnlig mentor utan också tillgång till ett stort nätverk, säger Raheleh Nassaji.

− Liksom tidigare års mottagare av detta fina stipendium är Raheleh Nassaji en mycket god representant för Handelshögskolans studenter. Jag är övertygad om att hon kommer att bli en förebild för många unga kvinnor som vill nå ledande roller i näringslivet, säger rektor Lars Bergman.

− Pfizer är oerhört stolta över stipendiet. För oss är det en fantastisk möjlighet att knyta till oss unga kvinnliga talanger, säger Niklas Prager, vd på Pfizer AB.

Stipendiet delas ut den 4 juni på Confidencen, Ulriksdals Slottsteater, vid en ceremoni med utvalda representanter från svenskt och amerikanskt kultur- och näringsliv.


Om Female Economist of the Year
Stipendiet Female Economist of the Year instiftades 2001 av den tidigare handelsstudenten Barbro Ehnbom som arbetat som läkemedelsanalytiker och investment banker på Wall Street och inom amerikanska läkemedelsindustrin. I båda branscherna var hon en av de första kvinnorna på ledande befattning. Stipendiet, som har till syfte att främja unga kvinnors avancemang i näringslivet har unikt stöd av Barbro Ehnboms nätverk Barbros Friends som är en utvald grupp framstående personer ur svenskt och amerikanskt näringsliv. “Friends” fungerar som mentorer och support för stipendiaten. Stipendiet inkluderar bl. a. ett års specialkomponerat program på Pfizer i Sverige, följt av ett år på Pfizers huvudkontor i New York under mycket förmånliga villkor. Stipendiaten får även personlig ledarskapscoach från Kandidata AB: Tidigare stipendiater är Anna Levander, Blenda Kangas, Maria Hamrin, Åsa Carlsson, Susanna Francke och Martina Lind.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta:

Raheleh Nassaji, 0709-52 72 02
Barbro Ehnbom, 0705-93 83 35
Niklas Prager, VD Pfizer, 08-55 05 29 51
Lars Bergman, rektor HHS, 08-736 90 12

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera